Азия е дом на  близо 60% от населението на Земята.

...
Азия е дом на  близо 60% от населението на Земята.
Коментари Харесай

С какво Азия е много по-иновативна

Азия е дом на  близо 60% от популацията на Земята. Този континент е родното място на някои от най- ранните цивилизации в света - като Месопотамия и цивилизацията на долината на Инд, както и на революционни изобретения като барут и хартия. Дори и през днешния ден Азия не стопира да ни удивлява със своите софтуерни и обществени нововъведения, които за западняк може да наподобяват като нещо от футуристичен научнофантастичен филм.

Ето няколко образеца за такива

1. Японски квадратни ябълки
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Dani McReynolds (@daniimcr)

Япония е известна с това, че трансформира нашата световна действителност в нещо в действителност изумително. Ябълките, които са доста обичаен плод, се култивират от хилядолетия, само че малко хора знаят, че съществуват квадратни ябълки. Те произлизат от Япония, където употребяват форми за развъждане на ябълки в квадратна форма. Смята се, че отглеждайки ябълки по този метод, те се защищават от заболявания и инсекти. Освен че има неповторим усет, крайният резултат е доста прелестен и наподобява ужасно в десерти и печени произведения.

2. Свети Валентин за самотни хора

Ако сте необвързани, само че не желаете да сте сами на Свети Валентин, би трябвало да посетите Южна Корея. Има  обособен празник, прочут като Черен ден - за необвързаните, който се отбелязва на 14 април всяка година. На този ден корейските необвързани се събират дружно, с цел да не помнят за самотата си и да се утешат взаимно за неналичието на сантиментални връзки, ядат ядене с юфка от черен фасул, известно като Jajangmyeon.

3. Първият в света горски град
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Stefano Boeri Architetti (@stefanoboeriarchitetti)

Китай е известна и като страна, която прави нещата по друг метод и постоянно пробва нови радикални неща. Мислили ли сте в миналото да се преместите от огромен мегаполис, с цел да бъдете някъде по-близо до природата? Нов град в Китай е сбъдната фантазия, която съчетава най-хубавото от двата свята. Люджоу, първият горски град в света, планиран с мисъл за резистентност.

За да се бори със замърсяването на околната среда, всяка една постройка ще бъде покрита с растения и дървета. Смята се, че те ще могат да всмукват 10 000 тона въглероден диоксид, като в същото време ще създават 900 тона О2 годишно.

4. Охлюви за лице

Ако търсите хубост и грижа за кожата, в Тайланд има нова уелнес фикс идея – терапия с охлюв за 30 $. Според  специалистите, процедурата ще направи кожата ви по-мека, стегната и може да ви отърве от дребните бръчки.

5. Публична сънливост
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от butool (@drawnbybutool)

На множеството места по света спането на публични места е неприемливо и постоянно се свързва с бездомност. Може би към този момент се досещате, че нещата постоянно са малко по-различни в Япония. За страдание, доста японци са хронично лишени от сън. Ето за какво те даже имат идея за обществена сънливост, известна като inemuri.

6. Първият лекар-робот

Първият лекар-робот в света, Xiaoyi (което значи " дребен доктор " на китайски), неотдавна мина сполучливо медицински тест в Китай. Той е създаден, с цел да помогне на лекарите да лекуват пациентите по-ефективно. Звучи като сюжет на приказен филм, само че не е. Роботът означи 456 точки — 96 точки над нужния първоначален триумф!

7. Конфитюр от сини ябълки
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от @choochoogogo

Ако желаете да измененията нормалната си закуска, пробвайте от това безумно възхитително сладко от сини ябълки. С чистия си наследник цвят надали е изненадващо, че бързо се трансформира в интернет сензация. Произведено в Япония, неговият характерен цвят идва от растение, отглеждано в Тайланд, известно като анчан или пеперуден грах.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР